E-LEARNING VCA-VOL

 

VCA VOL   E-Learning + Examen bij SCE-Academy

Deze cursus bestaat uit twee delen:

 Deel-1:  E-learning module.
Deze kan in eigen tijd en in eigen tempo thuis gevolgd worden.

Deel-2: Examen bij SCE-Academy
Let op!
De dag waarop je boekt op  onderstaande lijst wordt de dag waarop je bij SCE-Academy examen gaat doen.

Een VCA certificaat wordt door steeds meer opdrachtgevers als een voorwaarde gesteld alvorens je op een locatie of project aan het werk mag gaan. Met dit certificaat toon je aan dat je in staat bent om risico’s tijdens het werk goed in te schatten en weet welke nodige maatregelen dienen te worden genomen om veilig en gezond je werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Informatie VCA VOL E-Learning

VCA VOL staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden. Het verschil met de VCA Basis is dat de VCA VOL bestemd is voor personen die een leidinggevende functie hebben op een werklocatie waar een VCA certificaat een eis is. Ook voor ZZP’ers is in een dergelijk geval de VCA VOL het juiste certificaat. Bij SCE-Academy kun je een cursus je VCA VOL certificaat halen d.m.v onze E-Learning module en aansluitend het examen bij SCE-Academy. Om je voor te bereiden op het officiële examen aan het einde van de dag wordt er eerst nog een proefexamen gemaakt zodat je alvast een idee hebt van wat je kunt verwachten en je de tijdens de cursus opgedane kennis kunt toetsen.  Het officiële examen bestaat uit 70 meerkeuze vragen. Het examen wordt digitaal afgenomen (middels een tablet of laptop) en je hebt er 75 minuten de tijd voor. Na het afronden van het examen krijg je direct de uitslag te zien. Je bent geslaagd als je minimaal 65% van de vragen juist hebt beantwoord. Geslaagd? Dan ontvang je direct van ons een pasje waarmee je kan aantonen dat je in het bezit bent van de VCA VOL kwalificatie. Je gaat in dat geval bij ons dus direct gecertificeerd naar huis!

 

 

Details VCA VOL cursus

Duur cursus : 1 dag (E-Learning + Examen bij SCE-Academy)
Certificaat cursus : VCA VOL
Geldigheid certificaat : 10 jaar
Prijs dagcursus : € 226,- (excl.. Lunch)
Prijs avondcursus : n.v.t.
Locatie : SCE-Academy/ Incompany

 

Het examen kan in een andere taal worden afgenomen. Informeer vooraf bij ons naar de mogelijkheden!

Heb je moeite met lezen of ben je dyslectisch? Wij kunnen in dat geval een voorleesexamen voor je verzorgen. Middels een tablet met koptelefoon worden de vragen dan voorgelezen. Je kunt de vragen en antwoorden meerdere keren en in je eigen tempo terugluisteren of zelfs even overslaan. Er zijn extra kosten aan een voorleesexamen verbonden. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op!

 

Inhoud VCA VOL cursus

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Arbeidsomstandigheden – wetgeving
  • Risico’s, veiligheid, ongeval en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand- en explosiegevaar
  • Hand- en machinaal gereedschap
  • Elektriciteit
  • Hijsen en tillen, struikelen, uitglijden en verstappen
  • Werken op hoogte
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
  • Werkvergunningen en besloten ruimten

 

Doel VCA VOL cursus

Het doel van de VCA VOL cursus is om cursisten die werken in een leidinggevende functie (en ZZP’ers) de nodige kennis bij te brengen als het gaat om zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplek.

Voor wie is deze cursus bestemd?

De cursus VCA VOL is een vereiste voor een ieder die werk uitvoert of gaat uitvoeren bij een VCA gecertificeerd bedrijf. Dit geldt zowel voor medewerkers van het VCA gecertificeerde bedrijf als voor eventuele onderaannemers. De VCA VOL cursus is hierbij specifiek bedoeld voor medewerkers die een leidinggevende functie hebben en voor ZZP’ers. Voor medewerkers met een uitvoerende functie is de VCA Basis vaak voldoende. Ook deze cursus wordt door SCE-Academy aangeboden!

CursusBegint opAantal dagdelenLocatiePrijsBekijk
Helaas nu geen cursussen

 

 

Start uw opleiding nog vandaag

CONTACT

SCE-academy BV

Phileas Foggstraat 52

7825 AL Emmen (Drenthe)

T: +31 591 659797

info@sce-academy.nl

 

SOCIALS

Facebook

LinkedIn

Instagram