NOGEPA 0.8 (H2S)

De H2S (NOGEPA 0.8) cursus wordt standaard aangeboden in het Nederlands. Deze cursus van SCE-Academy wordt wekelijks aangeboden op één van de locaties van SCE-academy. Daarnaast is het mogelijk om een H2S (NOGEPA 0.8) cursus bij u op locatie te laten verzorgen.Wilt u een H2S cursus verzorgen die specifiek op uw branche is gericht? Neem dan contact op met ons en bespreek de mogelijkheden.

Informatie NOGEPA 0.8 (H2S) cursus

H2S gas kan op veel plaats vrijkomen en is een zeer gevaarlijk gas. Om te weten hoe u in een noodsituatie moet handelen biedt SCE-academy u de mogelijkheid om een H2S cursus te volgen. Ook is het, bij minimaal 6 deelnemers, mogelijk om de H2S cursus bij u op locatie te laten verzorgen. In de provincies: Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland en Overijssel worden voor de H2S cursus geen extra kosten in rekening gebracht.

Voor wie is deze cursus bestemd?

De cursus NOGEPA 0.8 is voor iedereen bestemd die tijdens zijn/haar werkzaam- heden in aanraking komt met zwavelwaterstofgas (H2S) of waar zwavelwaterstofgas is aangetoond.

Details NOGEPA 0.8 (H2S)
Duur cursus : 1 Dagdeel
Certificaat cursus : SCE-academy
Geldigheid certificaat : 4 jaar
Prijs dagcursus : € 125,- (Excl. €10,- Nogepa toeslag) Excl. BTW
Prijs avondcursus : € 125,- (Excl. €10,- Nogepa toeslag) Excl. BTW
Locatie : SCE-Academy / Incompany

 

Inhoud NOGEPA 0.8 (H2S) cursus

  • H2S regelgeving in het Arbobesluit
  • Eigenschappen en gevaren van H2S
  • Noodzakelijke inrichting op H2S locatie
  • Gebruik H2S detectie en alarmapparatuur
  • Het gebruiken van specifieke PBM’s
  • 1e hulp bij H2S alarm
  • De vluchtprocedures bij alarm

Doel van de NOGEPA 0.8 (H2S) cursus

De cursist kennis en begrip bijbrengen over de gevaren van zwavelwaterstofgas (H2S). Dit wordt bereikt door het trainen van de theoretische en praktische kennis bij het uitvoeren van de werkzaamheden op een H2S locatie.

Certificaat

Je ontvangt een door SCE-academy uitgegeven (NOGEPA 0.8) certificaat, na een succesvolle afsluiting van het examen.

Herhaling

Het is verstandig om iedere 4 jaar de cursus te herhalen.

 

CursusBegint opAantal dagdelenLocatiePrijsBekijk
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 21 juni 20241Emmen€ 125.00 p.p.
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 12 juli 20241Emmen€ 125.00 p.p.
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 02 augustus 20241Emmen€ 125.00 p.p.
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 30 augustus 20241Emmen€ 125.00 p.p.
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 13 september 20241Emmen€ 125.00 p.p.
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 25 oktober 20241Emmen€ 125.00 p.p.
NOGEPA 0.8 (H2S)vrijdag 06 december 20241Emmen€ 125.00 p.p.

 

Online database voor NOGEPA certificaten

 

Centraal Diploma Register

Alle behaalde NOGEPA-certificaten worden vanaf 1 juli geregistreerd in het Centraal Diploma Register (CDR). Het CDR is de onlinedatabase voor certificaten vanuit SSVV, waarvan NOGEPA onderdeel van is. Naast NOGEPA-certificaten zijn hier tevens VCA-diploma’s en certificaten voor opleidingen uit de SSVV Opleidingengids (SOG) op het gebied van petrochemie en steigerbouw te vinden.

 

Hoe werkt het CDR?

Trainingsproviders registreren de behaalde NOGEPA-certificaten op basis van een VCA(e) nummer. Aan dit nummer hangen persoonsgegevens zoals naam, geboortedatum en overige certificaatgeschiedenis.

Via het publieke CDR-portaal kunt u op naam en geboortedatum zoeken en vindt u alle behaalde SSVV, VCA en NOGEPA-certificaten van de persoon die u opzoekt. U kunt hier tevens eenvoudig uw verloopdatums vinden. Zo weet u precies wanneer u uw herhalingstraining dient te volgen.

 

Hoe komt uw NOGEPA-certificaat in het CDR?

Wanneer u een geldig VCA-diploma heeft, bent u al geregistreerd in het CDR. Het certificaatnummer van uw VCA-diploma is dan ook het nummer wat u kunt doorgeven aan trainingsproviders.

Bij ons is het niet nodig om uw VCA-nummer door te geven. Wij zorgen ervoor dat uw NOGEPA-certificaat wat u bij ons heeft behaald na 1 juli 2020, aan uw bestaande CDR-registratie wordt gekoppeld.

Heeft u nog geen VCA-diploma? Geen enkel probleem. Wanneer u uw training bij ons afrondt, registreren wij u aan de hand van uw behaalde NOGEPA-certificaat. Wij doen de volledige registratie voor u. U merkt dus verder niets van deze registratie.

Wat uw situatie ook is, wij maken het voor u zo gemakkelijk mogelijk.

 

Meer informatie over NOGEPA?

Wilt u meer weten over de wijzigingen van NOGEPA of heeft u andere vragen waar wij u bij kunnen helpen? Twijfel niet en neem contact met ons op. U kunt ons altijd mailen via info@sce-academy.nl of bel naar +31591659797