VCA VOL (DAGCURSUS)

Een VCA certificaat wordt door steeds meer opdrachtgevers als een voorwaarde gesteld alvorens je op een locatie of project aan het werk mag gaan. Met dit certificaat toon je aan dat je in staat bent om risico’s tijdens het werk goed in te schatten en weet welke nodige maatregelen dienen te worden genomen om veilig en gezond je werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Informatie VCA VOL cursus

VCA VOL staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden. Het verschil met de VCA Basis is dat de VCA VOL bestemd is voor personen die een leidinggevende functie hebben op een werklocatie waar een VCA certificaat een eis is. Ook voor ZZP’ers is in een dergelijk geval de VCA VOL het juiste certificaat.

Bij SCE-Academy kun je in een 1-daagse cursus je VCA VOL certificaat halen. Gedurende de dag wordt door één van onze instructeurs uitvoerig ingegaan op een breed scala aan onderwerpen (zie hieronder) die te maken hebben met je veiligheid en gezondheid op de werkplek. Onze deskundige instructeurs nemen ruim de tijd om jou en je medecursisten alle kennis bij te brengen waarover je volgens de normen van de VCA over dient te beschikken. Tussen de bedrijven door is er ruimte voor een kopje koffie of thee en tussen de middag wordt er een heerlijke lunch geserveerd in ons restaurant.

Om je voor te bereiden op het officiële examen aan het einde van de dag wordt er eerst nog een proefexamen gemaakt zodat je alvast een idee hebt van wat je kunt verwachten en je de tijdens de cursus opgedane kennis kunt toetsen.  Het officiële examen bestaat uit 70 meerkeuze vragen. Het examen wordt digitaal afgenomen (middels een tablet of laptop) en je hebt er 75 minuten de tijd voor. Na het afronden van het examen krijg je direct de uitslag te zien. Je bent geslaagd als je minimaal 65% van de vragen juist hebt beantwoord. Geslaagd? Dan ontvang je direct van ons een pasje waarmee je kan aantonen dat je in het bezit bent van de VCA VOL kwalificatie. Je gaat in dat geval bij ons dus direct gecertificeerd naar huis!

 

Details VCA VOL cursus

Duur cursus : 1 dag
Certificaat cursus : VCA VOL
Geldigheid certificaat : 10 jaar
Prijs dagcursus : € 215,- (Incl. Lunch) Excl. BTW
Prijs avondcursus : n.v.t.
Locatie : SCE-Academy / Incompany

 

Onze VCA VOL cursus is geaccrediteerd voor de code 95 (CCV) nascholing voor beroepschauffeurs (7 punten). Bij de boeking kun je aangeven dat je de VCA VOL dagcursus met Code 95 wilt volgen.

Het examen kan in een andere taal worden afgenomen. Informeer vooraf bij ons naar de mogelijkheden!

Heb je moeite met lezen of ben je dyslectisch? Wij kunnen in dat geval een voorleesexamen voor je verzorgen. Middels een tablet met koptelefoon worden de vragen dan voorgelezen. Je kunt de vragen en antwoorden meerdere keren en in je eigen tempo terugluisteren of zelfs even overslaan. Er zijn extra kosten aan een voorleesexamen verbonden. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op!

 

Inhoud VCA VOL cursus

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Arbeidsomstandigheden – wetgeving
 • Risico’s, veiligheid, ongeval en preventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Hand- en machinaal gereedschap
 • Elektriciteit
 • Hijsen en tillen, struikelen, uitglijden en verstappen
 • Werken op hoogte
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
 • Werkvergunningen en besloten ruimten
 • Opstellen van Noodplannen
 • Het verzorgen van Toolboxvergaderingen
  

Doel VCA VOL cursus

Het doel van de VCA VOL cursus is om cursisten die werken in een leidinggevende functie (en ZZP’ers) de nodige kennis bij te brengen als het gaat om zaken op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplek

Voor wie is de VCA VOL cursus bestemd?

De cursus VCA VOL is een vereiste voor een ieder die werk uitvoert of gaat uitvoeren bij een VCA gecertificeerd bedrijf. Dit geldt zowel voor medewerkers van het VCA gecertificeerde bedrijf als voor eventuele onderaannemers. De VCA VOL cursus is hierbij specifiek bedoeld voor medewerkers die een leidinggevende functie hebben en voor ZZP’ers. Voor medewerkers met een uitvoerende functie is de VCA Basis vaak voldoende. Ook deze cursus wordt door SCE-Academy aangeboden!

 

CursusBegint opAantal dagdelenLocatiePrijsBekijk
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 05 oktober 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 12 oktober 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 26 oktober 20231Emmen€ 189,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 02 november 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 23 november 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 30 november 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 07 december 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 14 december 20231Emmen€ 215,00 p.p.
VCA VOL V-VCA - NLDdonderdag 21 december 20231Emmen€ 215,00 p.p.