VCA Vol (Alleen examen)

Een VCA certificaat wordt door steeds meer opdrachtgevers als een voorwaarde gesteld alvorens je op een locatie of project aan het werk mag gaan. Met dit certificaat toon je aan dat je in staat bent om risico’s tijdens het werk goed in te schatten en weet welke nodige maatregelen dienen te worden genomen om veilig en gezond je werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

 

Informatie VCA VOL Examen

VCA VOL staat voor Veiligheid Operationeel Leidinggevenden. Het verschil met de VCA Basis is dat de VCA VOL bestemd is voor personen die een leidinggevende functie hebben op een werklocatie waar een VCA certificaat een eis is. Ook voor ZZP’ers is in een dergelijk geval de VCA VOL het juiste certificaat.

Bij SCE-Academy kun je zonder voorafgaande cursusdag(en) je VCA VOL certificaat halen. Je bereidt de lesstof zelf door middel van thuisstudie. Hiervoor kun je eventueel een leenboek met de lesstof van ons in bruikleen krijgen. Zodra je deze kennis goed onder de knie hebt kom je bij SCE-Academy het examen voor de VCA VOL doen.

Het officiële examen bestaat uit 70 meerkeuze vragen. Het examen wordt digitaal afgenomen (middels een tablet of laptop) en je hebt er 75 minuten de tijd voor. Na het afronden van het examen krijg je direct de uitslag te zien. Je bent geslaagd als je minimaal 65% van de vragen juist hebt beantwoord. Geslaagd? Dan ontvang je direct van ons een pasje waarmee je kan aantonen dat je in het bezit bent van de VCA VOL. Je gaat in dat geval bij ons dus direct gecertificeerd naar huis!

 

Details VCA Vol examen

Duur Examen : 75 Min
Certificaat cursus : VCA VOL
Geldigheid certificaat : 10 jaar
Prijs Examen : € 110,-.Excl. BTW
Locatie : SCE-Academy / Incompany

 

Het examen kan in een andere taal worden afgenomen. Informeer vooraf bij ons naar de mogelijkheden!

Heb je moeite met lezen of ben je dyslectisch? Wij kunnen in dat geval een voorleesexamen voor je verzorgen. Middels een tablet met koptelefoon worden de vragen dan voorgelezen. Je kunt de vragen en antwoorden meerdere keren en in je eigen tempo terugluisteren of zelfs even overslaan. Er zijn extra kosten aan een voorleesexamen verbonden. Neem voor meer informatie gerust even contact met ons op!

 

Inhoud VCA VOL Examen

Het examen omvat de volgende onderdelen :

 • Arbeidsomstandigheden – wetgeving
 • Risico’s, veiligheid, ongeval en preventie
 • Gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Hand- en machinaal gereedschap
 • Elektriciteit
 • Hijsen en tillen, struikelen, uitglijden en verstappen
 • Werken op hoogte
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
 • Werkvergunningen en besloten ruimten
 • Opstellen van Noodplannen
 • Het verzorgen van Toolboxvergaderingen

 

 

Inhoud VCA VOL Examen

Het doel van het VCA VOL Examen is om te toetsen of je beschikt over de nodige kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkplek als je werkt in een leidinggevende functie (of ZZP’er bent).

 

Voor wie is het VCA Basis Examen bestemd?

Het VCA VOL certificaat is een vereiste voor een ieder die werk uitvoert of gaat uitvoeren bij een VCA gecertificeerd bedrijf. Dit geldt zowel voor medewerkers van het VCA gecertificeerde bedrijf als voor eventuele onderaannemers. Het VCA VOL certificaat is specifiek bestemd voor medewerkers die hierbij een leidinggevende functie hebben (of ZZP’er zijn). Voor medewerkers met een uitvoerende functie is de VCA Basis vaak voldoende. Ook dit examen (eventueel inclusief dagcursus) wordt door SCE-Academy aangeboden!

 

 

CursusBegint opAantal dagdelenLocatiePrijsBekijk
VCA VOL examendonderdag 29 augustus 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 19 september 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 03 oktober 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 24 oktober 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 31 oktober 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 21 november 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 05 december 20241Emmen€ 110.00 p.p.
VCA VOL examendonderdag 12 december 20241Emmen€ 110.00 p.p.