NOGEPA 1.9B (Banksman herhaling)

 

De training Banksman herhaling (NOGEPA 1.9A) is bestemd voor werknemers die offshore werken en betrokken zijn bij hijsactiviteiten. Het doel van deze training is dat de deelnemers leren hoe in samenwerking met de kraanmachinist het hijsen van lasten op een verantwoorde, veilige en efficiënte wijze kan worden uitgevoerd.

 

De training bestaat uit een theoretisch gedeelte gecombineerd met praktijkoefeningen. Op de laatste dag wordt een theorie- en praktijktoets afgenomen. Na het succesvol afronden van deze beide toetsen ontvangt de deelnemer het door NOGEPA erkende Banksman certificaat. Dit certificaat heeft een geldigheid van 4 jaar en kan binnen deze termijn herhaald worden middels een Banksman refresher (NOGEPA 1.9B).

 

De training vindt plaats op het opleidingscentrum van SCE-Academy in Emmen. Wilt u de training liever op uw eigen locatie? Neemt u dan even contact met ons op zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden.

 

 

Details Banksman herhaling cursus

Duur cursus 1 dag
Certificaat cursus Banksman (NOGEPA 1.9B)
Geldigheid certificaat 4 jaar
Prijs dagcursus € 597,- ( Incl. Lunch en boek en Excl. €10,- Nogepa toeslag) Excl. BTW
Prijs avondcursus n.v.t.
Locatie SCE-Academy Emmen

 

 

Inhoud Banksman Herhaling cursus

 

  • De benoeming van de diverse hijsgereedschappen en hoe deze veilig kunnen worden gebruikt
  • Kennis van hijsinstallaties en de manier waarop hiermee verantwoord en vakkundig kan worden omgegaan
  • Inspectie, certificering en markering van hijsgereedschap
  • Het aanslaan van lasten
  • Het communiceren met de Crane Operator (middels portofoon en hand- en armgebaren)
  • Het toepassen van veiligheidsvoorschriften die zijn verbonden aan de werkzaamheden als assistent van een Crane Operator

 

Toelatingseisen

Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldige medische keuring.

Een geldig medisch certificaat voor de offshore. Dit is verplicht vanuit Nogepa.

 

 

CursusBegint opAantal dagdelenLocatiePrijsBekijk
NOGEPA 1.9B (Banksman Herhaling)maandag 11 november 20241Emmen€ 597.00 p.p.

 

Online database voor NOGEPA certificaten

 

Centraal Diploma Register

Alle behaalde NOGEPA-certificaten worden vanaf 1 juli geregistreerd in het Centraal Diploma Register (CDR). Het CDR is de onlinedatabase voor certificaten vanuit SSVV, waarvan NOGEPA onderdeel van is. Naast NOGEPA-certificaten zijn hier tevens VCA-diploma’s en certificaten voor opleidingen uit de SSVV Opleidingengids (SOG) op het gebied van petrochemie en steigerbouw te vinden.

 

Hoe werkt het CDR?

Trainingsproviders registreren de behaalde NOGEPA-certificaten op basis van een VCA(e) nummer. Aan dit nummer hangen persoonsgegevens zoals naam, geboortedatum en overige certificaatgeschiedenis.

Via het publieke CDR-portaal kunt u op naam en geboortedatum zoeken en vindt u alle behaalde SSVV, VCA en NOGEPA-certificaten van de persoon die u opzoekt. U kunt hier tevens eenvoudig uw verloopdatums vinden. Zo weet u precies wanneer u uw herhalingstraining dient te volgen.

 

Hoe komt uw NOGEPA-certificaat in het CDR?

Wanneer u een geldig VCA-diploma heeft, bent u al geregistreerd in het CDR. Het certificaatnummer van uw VCA-diploma is dan ook het nummer wat u kunt doorgeven aan trainingsproviders.

Bij ons is het niet nodig om uw VCA-nummer door te geven. Wij zorgen ervoor dat uw NOGEPA-certificaat wat u bij ons heeft behaald na 1 juli 2020, aan uw bestaande CDR-registratie wordt gekoppeld.

Heeft u nog geen VCA-diploma? Geen enkel probleem. Wanneer u uw training bij ons afrondt, registreren wij u aan de hand van uw behaalde NOGEPA-certificaat. Wij doen de volledige registratie voor u. U merkt dus verder niets van deze registratie.

Wat uw situatie ook is, wij maken het voor u zo gemakkelijk mogelijk.

 

Meer informatie over NOGEPA?

Wilt u meer weten over de wijzigingen van NOGEPA of heeft u andere vragen waar wij u bij kunnen helpen? Twijfel niet en neem contact met ons op. U kunt ons altijd mailen via info@sce-academy.nl of bel naar +31591659797